Vraag

Ik ben eigenaar van een benedenwoning, welke deel uit maakt van acht woningen welke beschermd stadsgezicht zijn. Elk pand bestaat uit een beneden- en bovenwoning. Aan de achterzijde van de woning bestaat mijn eigendom uit twee verdiepingen, waarbij op de bovenverdieping een bad- en slaapkamer is gevestigd. Bij elk pand is sprake van een zelfde bouw waardoor er tussen de genoemde achterzijde bij de panden een tuin is. Reeds lange tijd geleden hebben voormalige buren op de plaats van de tuin een uitbouw gerealiseerd. De nieuwe buren hebben nu een dakterras op de uitbouw gemaakt en daartoe hebben zij (zonder overleg) de muur, die tot mijn pand behoord, gestuct. De muur behoord tot het gebouw dat in eigendom aan mij toebehoord en volgens mij geen mandelige muur is. De vraag is dan ook. Heeft de buurman onrechtmatig gehandeld door de muur (zonder overleg) te stucen? Kan het aangebrachte stucwerk nadelig zijn? Wat zijn mijn opties?

Deel deze vraag

3 Reacties

Als de muur geschakeld, en een tussenmuur is voor beide woningen is het mandelig. U kunt het nakijken in de koopakte en bijbehorende stukken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
De vraag was of de buurman onrechtmatig heeft gehandeld en deze vraag is hiermee nog niet beantwoord.
Nee als de muur mandelig is mag de buurman werken aanbrengen tot de helft van de dikte, ook pleisterwerk. Zonder toestemming. Als u dan nog meent dat dat mogelijk schadelijk is moet u dat bewijzen .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm