Vraag

antwoorden Vergelijk juristen Blogs Documenten Over ons Log uit
Vraag

Advertentie

Wonen
Beste,

Ik woon in buitenland maar wil toch graag een stekje in Nederland hebben. Na acht maanden ben ik zelfs verplicht in Frankrijk blijven. Nu stond ik tot drie keer toe nr 1 bij een wooncorporatie in Friesland. En steeds gooit men het weigeren op de verhuurdersverklaring. Maar ik heb in het buitenland gewoond en even twee jaar in Harlingen.

Later mochten het ook bankafschrijvingen van deze periode zijn, maar eenmaal opgestuurd was het toch weer niet in orde. Hoe dan ook men wil koste wat kost bewijzen dat ik niet in aanmerking kom.

Dan zijn bankafschrijvingen goed, maar dan weer niet. De tweede keer, zou ik niet op tijd gereageerd hebben, ik belde direct smiddags dat ik op die dag in het ziekenhuis verbleef.

Maar het betreffende huis was al weg, notabene om twee uur s middags. Is dat normaal en er zijn niet eens excuses aangeboden. De klachtencommissie ingeschakeld en ik was hoopvol, want je doorziet al gauw de chaos die er heerst.

Maar nee hoor, nu zijn ze het eens geworden blijkbaar over het een en ander,
daar is een klachtencommissie natuurlijk niet voor. Men keert zich tegen de klacht.

Maar een verhuurdersverklaring is niet eens rechtmatig. En zoals ik, ben of was docent, met een goed gedrag verklaring, moet een verhuurdersverklaring in het Frans vragen.

Zo van bij ons Nederland vertrouwen we deze mevrouw niet. Bovendien weet ik überhaupt niet of ik kan vertrekken, en dat hoeft de verhuurmakelaar niet te weten.

Door mijn ‘avontuurlijke’ leefstijl de laatste jaren, ben literair uitgever, zie linkedin, bezit ik die verhuurderverklaring gewoon niet.

Slaap al dagen niet, en vind het meer op een heksenjacht lijken dan dat men op een fatsoenlijke manier zelf in staat is een bewoner in te schatten.

Heb het Juridisch loket ook geraadpleegd, waren ook van oordeel dat het hardnekkig intimideren en achtervolgen van een potentieel bewoner en dit niet gebaseerd op juridische gronden, geen pas noch stijl heeft..

groet,

en dank,
Alberdina Liewes

Deel deze vraag

7 Reacties

1 Sommige corporaties maken inschrijving vanuit het buitenland of zelfs ingeschreven blijven niet eens mogelijk. Elke corporatie heeft een zekere beleidsruimte . Ik denk vooral dat dat het probleem is als u al die tijd wel was ingeschreven maar vertoefde in het buitenland.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nee hoor, want ik ben net vertrokken, omdat er geen woningen zijn in Nl. Dan zouden ze dat wel aangeven.
Reactie van de vraagsteller
Nee hoor, want ik ben net vertrokken, omdat er geen woningen zijn in Nl. Dan zouden ze dat wel aangeven.
Reactie van de vraagsteller
Eas de inschrijving vergeten zelfs, en werd al gauw nr 1. Wil graag bij de kleinkinderen wonen, niet daar en hier. Trouwens daar wordt nu ook beleid op gemaakt, op Nl remigranten,
U moet echt eerst bezien of u rechten heeft opgebouwd die u vervolgens ook zou mogen behouden in het buitenland van de corporatie die daar dus beleidsvrijheid op heeft. Ik ken die corporatie niet dus kan daar niets over zeggen. Wel kan het zijn dat medewerkers zelf niet goed snappen hoe het in elkaar zit, en dan krijg je inderdaad allerlei verschillende argumenten te horen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
was de inschrijving vergeten zelfs, en werd daardoor al gauw nr 1. Wil graag bij de kleinkinderen wonen, niet daar en hier. Trouwens daar wordt nu ook beleid op gemaakt, op Nl remigranten, Maar t is een zooitje dat klopt.
Reactie van de vraagsteller
Woon hier vijf mnd, nogmaals

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm