Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij verhuren een appartement en de huurder heeft de huur opgezegd en het inmiddels per 1 juli verlaten en (op enkele kleinere spullen na) leeg opgeleverd.
Hij heeft echter nog de sleutels (waaronder 2 elektronische sleutels en een zender voor de parkeergarage) in zijn bezit en reageert niet op diverse oproepen van onze kant (via telefoon, e-mail, en WhatsApp) om de sleutels in te leveren.
Eenvoudigste oplossing zou wellicht zijn om alle sloten te vervangen, maar omdat we hier te maken hebben met een aantal elektronische sleutels en een handzender is dit minder eenvoudig en waarschijnlijk ook tamelijk kostbaar.
Wat voor (juridische) mogelijkheden hebben wij om dit op te lossen? Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om aangifte te doen aangezien hij in feite de sleutels illegaal in zijn bezit heeft en er dus sprake is van diefstal?
Hartelijk dank voor uw advies!

U dient hem formeel in gebreke te stellen om alsnog de sleutels in te leveren waarbij u tevens aangeeft bij gebreke daarvan u de sloten op zijn kosten zult laten verrichten indien dit technisch mogelijk is. Mocht hij daar geen gehoor aan geven dan zult u zich tot de rechter moeten wenden. Alvorens dit te doen zou een brief van een jurist wel eens de zaak vlot kunnen trekken. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag