Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd waarbij het huis op alleen op mijn naam staat.
Ik heb mijn partner verteld dat ik wil gaan scheiden en we gaan binnenkort ook met een gemeenschappelijke advocaat praten. Nu wil mijn aanstaande ex vrouw als ik een weekend weg ga ineens een voor mij geheel wilddvreemde persoon in ons huis laten komen en daar een weekend mee delen en alle faciliteiten van het huis laten gebruiken. Ook een door mij speciaal ingerichtte kamer voor speciale intieme activiteiten.

Ben ik verplicht dit goed te keuren?
En wat zijn dan mijn mogelijkheden om dat eventueel te voorkomen?

Als u nog in de woning woont heeft u ook woonrechten en recht op privacy en bescherming integriteit, alsmede behoeft u deze vorm van exploitatie van het huis niet goed te keuren en dus zou u deze activiteiten kunnen verbieden, maar alleen als u dit ook had gedaan in het geval u niet zo gaan scheiden. U zou een tijdelijke maatregel kunnen verzoeken aan de rechter via uw advocaat zoals een verbod.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja ik woon gewoon helemaal in deze woning, hij staat ook helemaal op mijn naam.
Ze heeft natuurlijk in het verleden ook wel eens gewoon bezoek gehad dat ik niet kenden maar dan met mijn instemming en gewoon een sociaal bezoek voor een gesprek, koffie e.d.
Maa nu zou het gaan om een weekend en ze heeft gezeg dat ze ook mijn speciale prive ruimte met meer 'intieme zaken' wil gaan gebruiken. samen met hem.
En sterker nog ze probeert ook van mij te eisen dat ik dan afwezig ben.


Reactie van de vraagsteller

hallo Monique, dank voor je antwoord
Ja ik woon gewoon helemaal in deze woning, hij staat ook helemaal op mijn naam. Er zijn geen minderjarige kinderen in het spel en har kinderen wonen zelfstandig.
Ze heeft natuurlijk in het verleden ook wel eens gewoon bezoek gehad dat ik niet kende maar dan met mijn instemming en gewoon een sociaal bezoek voor een gesprek, koffie e.d.
Maar nu zou het gaan om een weekend met iemand die ik niet mocht leren kennen en ze heeft gezegd dat ze ook mijn speciale prive ruimte met meer 'intieme zaken' wil gaan gebruiken. samen met hem.
En sterker nog ze probeert ook van mij te eisen dat ik dan zelf het gehele weekend afwezig ben.


Reactie van de vraagsteller

Verwijderd


Zo lang niet duidelijk is wie straks in de woning gaat wonen, maar gezien de voorwaarden en het feit dat zij geen eigenaar is, maakt het alleen maar meer denkbaar dat zij niet die woonrechten krijgt. In die tussen tijd bepaalt u het gebruik van het huis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,
Dank je wel voor je uitleg, ik heb nog wel een paar aanvullenede vragen,
Zij gaat volgens mij niet de woonrechten krijgen ik heb het huis helemaal alleen gekocht en ook alle bijbehorende hypotheek en andere vaste lasten betaald. Ook de hypotheek staat helemaal alleen op mijn naam.
In onze voorwaarden is ook vast gelegd dat het vorige huis buiten gemeenschap valt .
Dat huis heb ik anderhalf jaar geleden verkocht en heb van die opbrengst het huidige huis gekocht en het resterende bedrag belegd. Het nieuwe huis en dat belegde bedrag zijn dan toch ook ook buiten de gemeenschap gebleven. en dus alleen van mij?
Ik zou dus niet weten in welk geval zij dan de woonrechten zou krijgen. Zeker ook niet omdat er geen kinderen zijn.
Ik begrijp dus dat het een gunst is als zij nog in het huis mag komen en dat zij zich dan ook aan mijn voorwaarden moet houden?
Zij kan dus ook het bebruik van de echtelijke slaapkamer niet afdwingen en ik haar zeggen dat als ze mag blijven slapen dat ze in de logeerkamer moet slapen?
Ik mag dus ook op binnen deuren andere betere sloten plaatsen zodag zij daar in mijn afwezigheid niet binnen kan?


Ja het is een gunst als zij mag blijven wonen tijdelijk. Maar zij moet wel over de juiste sleutels beschikken als u besluit dat zij tijdelijk mag blijven wonen.. Ruimtes die haar niet tot nut zijn of waar bijvoorbeeld uw spullen staan opgeslagen kunnen daarvan worden uitgezonderd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,
Dank je wel voor je uitleg,
Ze is de meeste dagen weg, naar haar dochter en ze overnacht ook in haar compleet ingerichte praktijk ruimte.
Het zou dan gaan om enkele ruimtes hier in huis zoals die speciaal ingerichtte hobby kamer en bijvoorbeeld de garage.. Uietraard moet ik dan wel zorgen dat haar eigen spullen zoals een fiets daar dan niet meer aanwezig zijn
Daar hoef ik haar dan dus geen sleutel van te geven? Of vergis ik me hierin?


Het huis is van u, u bepaalt hoe zij gebruik maakt van de woonrechten, maar uiteraard zit daar een grens aan immers als u bijvoorbeeld stelt dat zij geen gebruik van een slaapkamer kan maken. Hetgeen u wenst af te sluiten lijkt me geen probleem.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,
Okee dat is goed om te weten.
ik nee aan dat ik wel tegen hara kan zeggen dat ze dan in de logeerkamer moet slapen en niet in de echtelijke slaapkamer mag slapen?


Ja.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag