Vraag

Hallo,

ik huur particulier , heb geen huurschulden en betaal 240 euro kale huur en 110 euro servicekosten (gas , water, licht, internet en tv) die laatste twee werden nooit geleverd en we zijn bij de huurcommissie geweest met heisa en zijn in het gelijk gesteld vandaar de lage huurprijs nu. Vandaag heb ik een brief ontvangen waarin staat dat Liander (netwerkbeheerder hier) de stroom en gasmeter komen afsluiten omdat de verhuurder dat schijnbaar heeft opgezegd.

Wat kan ik hier tegen doen? De aansluitingen zijn van de verhuurder en zitten op een ander adres als wij wonen maar we zijn daarop wel aangesloten.
Duidelijk is dat de verhuurder dit als pressiemiddel wil gebruiken om ons te doen verhuizen.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Geachte heer, mevrouw,

De verhuurder mag onder geen enkele omstandigheid, zoals in uw geval, aansluitingen van energie (laten) afslujiten. In mijn praktijk heb ik een soortgelijk geval behandeld, waarin de verhuurder door de rechtbank werd bevolen om direct de aansluitingen te herstellen.

Ik adviseer u om de verhuurder schriftelijk te sommeren de energieaansluitingen te (laten) herstellen bij gebreke waarvan u de verhuurder in Kort Geding gaat dagvaarden.
Het is een spoedeisend belang.

Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm