Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goede dag, ik ben in november 2019 21uur minder gaan werken in de week , door economische reden. ik heb nu een ww uitkering , en werk daarbij nog 13uur bij mijn oude baas.maar ik heb nog steeds recht op mijn transitievergoeding die zou ik eigenlijk in april krijgen maar door de corona zat mijn baas erg slecht financieel. maar nu is mijn vraag als ik die transitievergoeding krijg dat is 3500 euro bruto, gaat dat van mijn ww uitkering af? ik hoor verhalen dat ik dan eerst dat geld op moet eten en dan weer een ww uitkering krijg.
alvast bedankt voor uw antwoord.

De transitievergoeding is niet van invloed op de hoogte van de WW-uitkering. Let u er wel op dat als u recht hebt op een WW-uitkering, bijvoorbeeld als gevolg van ontslag of het niet verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst, u binnen 3 maanden na dat ontslag of aflopen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst de transitievergoeding via de rechter moet vorderen als de werkgever de transitievergoeding niet vrijwillig heeft voldaan. Na drie maanden vervalt de transitievergoeding anders.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

goede morgen,
ik werk nog steeds bij deze baas met een vast contract alleen 21uur minder, vandaar die transitievergoeding. bij mijn onslag met wederzijds goedvinden van die 21uur, zijn wij overeen gekomen dat als mijn baas een tweede winkel zou openen voor 1mei, ik mijn 34uur weer terug zou krijgen. opend hij geen winkel, wat ook niet door is gegaan vanwege de corona zou ik die transitievergoeding krijgen. maar die heb ik nog steeds niet gehad. geld dan ook die regeling dat het vervalt na 3 maanden?


Indien het recht op een transitievergoeding is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, en deze wordt niet betaald, dan geldt in principe dat u nakoming van de vaststellingsovereenkomst zou moeten vorderen. Het precieze antwoord op uw vraag is echter geheel afhankelijk van wat er in uw vaststellingsovereenkomt is opgenomen en dat is mij uiteraard niet bekend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag