Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Dag. Mijn vriend en ik willen graag in Nederland gaan samenwonen, maar we weten niet hoe we dit moeten aanpakken. Er is zoveel informatie op internet, dat we er niet meer uitkomen. We willen weten hoe we dit het snelste en het beste kunnen aanpakken.
Hij komt uit Afrika, hij is gevlucht en hij woont nu sinds 4 jaar in Italië. Hij is daar ingeburgerd, heeft een woning en een baan. Hij krijgt subsidiaire bescherming en heeft een verblijfsvergunning in ieder geval voor de komende 5 jaar. Volgens zijn advocaat wordt dit na 5 jaar gewoon verlengd. We willen in NL gaan samenwonen, aangezien ik hier al m'n hele leven woon, en ik heb een goede baan waarmee ik hem de eerste periode kan onderhouden.
Zijn advocaat in Italië heeft aangegeven ons hier niet bij te kunnen helpen. Hij geeft aan niets te weten van de Nederlandse wetgeving.
Hebben jullie een antwoord, of kunnen jullie mij een jurist met expertise op dit gebied adviseren? Bedankt alvast!

Goedendag. Om een aanvraag verblijf bij partner te kunnen doen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U kunt uw eigen identiteit en ongehuwd zijn makkelijk aantonen. Of dat bij uw vriend het geval is weet ik niet, maar ook hij moet identiteit aantonen middels paspoort, en er moet uit een document blijken dat hij niet gehuwd is. Verder is van belang dat uw inkomen hoog genoeg is en duurzaam, dwz dat het in de nabije toekomst ook beschikbaar is. Uw vriend zal in het buitenland, in dit geval in Italië , het Nederlands inburgeringsexamen dienen te halen. Verder moet u uw relatie zoveel mogelijk met bewijzen aantonen, zoals wellicht vlieg/treintickets, telefonische contactmomenten, emails, foto's etc.
Kijk op www. ind. nl onder Familie/verblijf bij partner, en daar vindt u alle voorwaarden en info. Mocht u meer vragen hebben en /of ondersteuning dat kunt u contact met mij opnemen via mijn werk-emailadres.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag