Zakelijke vraag

Een werknemer heeft april 2019 een examen voor een cursus niet gehaald. Na herhaaldelijk verzoeken een nieuwe datum te plannen voor herexamen, is dit tot aan vandaag nog steeds niet gepland. Daarnaast heeft hij kenbaar gemaakt binnen nu en een jaar als zelfstandige aan de slag te willen gaan. Wat mag en kan ik? Ik wil het liefst dat hij de kosten van de cursus (€ 745) terug betaald, zeker omdat hij aangeeft binnen een jaar ontslag te nemen. Een herexamen kost €175.

Deel deze vraag

1 Reactie

De kosten van de cursus zijn verhaalbaar als u daar met uw werknemer een contractuele afspraak over gemaakt hebt. Hij kan in principe worden verplicht om de cursus te doen indien het behalen daarvan redelijkerwijs nodig is om zijn functie naar behoren te kunnen uitvoeren. Als hij aangeeft als zelfstandige te willen starten, is o.m. relevant of een concurrentie- en/of relatiebeding is getekend en of dat zou worden overtreden. Als de werknemer opzegt zal hij de daarvoor geldende voorwaarden in acht moeten nemen (o.m. de juiste opzegtermijn in acht nemen).

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm