Vraag

Situatie:
In 2016 een woning gekocht op gemeentelijk erfpacht. De schutting van de buurman staat 0,5 meter op mijn erfgrens.
De vorige eigenaar heeft de schutting geplaatst in 2008. Beide partijen waren in de veronderstelling dat de schutting op de daadwerkelijke erfgrens werd geplaatst. Dit blijkt, na het opvragen van het rapport van het kadaster, niet zo te zijn.
In het koopcontract van mij staat niks over mondelinge of schriftelijke afspraken over aangrenzende percelen. Op de vraag of de huidige terreinafscheidingen afwijken van de kadastrale eigendomsgrenzen wordt ook 'nee' geantwoord.

De buurman wil niet meewerken en de schutting niet op de daadwerkelijke erfgrens laten verplaatsen. In hoeverre heb ik recht hierop. Het lijkt op verjaring de goede trouw (inmiddels 12 jaar), maar geldt dit ook op gemeentelijke erfpacht grond? En kan ik nog iets met het koopcontract waarin is getekend voor onjuiste informatie?

Deel deze vraag

1 Reactie

Nee hoor dit is geen verjaring goede trouw want daarvoor is vereist minimaal dat men denkt de juiste koers te varen op basis van gedegen onderzoek in het kadaster. Zoals ik het zie hebben beide partijen beoogd de schutting op de erfgrens te zetten en dat deze dan mandelig zou zijn zonder onderzoek te plegen. Het juiste nu te doen is dat na de ontdekking van de dwaling de schutting op de juiste plaats komt te staan. Als u buurman niet meewerkt is er sprake van afwezigheid van goede trouw en dus onrechtmatig bezit dat u kunt opeisen ( revindicatie) . U kunt dit gerechtelijk afdwingen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm