Vraag

Mijn vriend zit sinds vrijdagnacht vast. Hij is op zaterdag in verzekering gesteld en op dinsdag werd hij voorgeleid. Voor de zitting mocht hij even luchten. Tijdens het luchten kwam de andere medeverdachte ook binnenlopen. Zij hebben toen samen gelucht. Het lijkt mij dat dit niet mag maar ik weet niet in hoeverre dit gevolgen heeft voor het proces, en of het uberhaupt wettelijk is vastgelegd dat dit niet de bedoeling is. Kan dit voorval een voordeel zijn in zijn zaak?

Deel deze vraag

3 Reacties

Tenzij uw vriend in beperkingen zit, is er niks op tegen dat hij samen met een mede verdachte gaat luchten. Zelfs als uw vriend wel in beperkingen zit, dan nog is het de verantwoording voor de politie om ervoor te zorgen dat hij niet in contact komt met een mede verdachte. Voor zijn zaak zal het in elk geval helaas geen voordeel hebben.

Is uw vriend door de rechter-commissaris geschorst en is hij nu weer thuis of is hij in bewaring gesteld?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hij is in bewaring gesteld!
Ok, anders waren er wellicht nog schorsingsvoorwaarden waar uw vriend in het vervolg rekening mee zou moeten houden, maar dat is voor nu dan even niet aan de orde. Mocht u verder nog vragen hebben kunt u ook altijd nog contact met mij opnemen via de mail.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm