Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een woning sinds 2013. Nu ga ik over 1,5 week verhuizen. Heb net de verhuurder hier gehad en zij zegt dat ik nog wel alle muren moet witten.
We hebben bij aanvang geen staat van oplevering opgemaakt. Het is een oude woning en de verf was al niet erg fraai toen ik erin kwam. De keuken is vreselijk oud en was vergeeld. Dit heb ik 2 jaar geleden helemaal wit gemaakt. Ook heb ik er vloerbedekking in laten leggen. Helaas wil ze dit niet, dus dat moet ik ook nog verwijderen.
Ik heb uit goodwill eigenlijk nog extra geverfd en een nieuw zeiltje in de keuken gelegd, omdat dit verouderd was in de loop der jaren. Maar nu zou ik een heel weekend de hele flat opnieuw moeten witten? Het is niet paars of zo, het is wit. Wel iets verouderd, maar dat gebeurt na 7 jaar. Ook rook ik niet, dus geen verkleuring of iets. Wat zijn nu mijn rechten? Ik denk namelijk dat als er geen rapport bij aanvang is opgemaakt, ze geen poot om op te staan hebben, maar ik weet dit niet zeker. Ze begon al over inhouden borg om te verven, maar dan wil ik hier facturen voor zien, anders laat ik wel een pot latex achter.

Zonder staat wordt de oplevering van de woning geacht hetzelfde te zijn als bij aanvang van de huurperiode. Dus hoeft u niet de muren te witten. Wel is het een plicht van de huurder ( besluit kleine herstellingen) om binnen de ruimten te onderhouden .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag