Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 10 jaar geleden een machine bij de buurman gestald. Nu heb ik deze weer nodig maar blijkt de buurman deze 2 jaar geleden zonder overleg verkocht te hebben. De huidige waarde is ca. €1000,-. Hij wil de verkoopprijs echter niet prijsgeven en vindt dat ik hem eerder had moeten ophalen. Kan ik nog aanspraak maken op een vergoeding van de huidige waarde en hoe moet ik dit doen?

Zeker kunt u daar aanspraak op maken. De buurman was geen eigenaar van de machine en had deze nooit mogen verkopen. Ik neem aan dat de buurman u nooit eerder heeft gezegd de machine te komen ophalen. In dat geval is er zelfs sprake van verduistering.

U dient de buurman aansprakelijk te stellen voor in ieder geval de schade die u nu lijdt. Dat is dus de prijs die u nu dient te betalen voor een gelijke machine, plus ook eventueel gevolgschade die u ondervindt omdat u niet over de machine kan beschikken. Ook kunt u het meerbedrag waarvoor de buurman de machine heeft verkocht opeisen op grond van ongerechtvaardigde verrijking. Daarvoor dient u echter wel te weten wat de verkoopprijs is geweest.

De aansprakelijkstelling doet u het beste schriftelijk, bij voorkeur zelfs per aangetekende post zodat over de ontvangst geen twijfel kan bestaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag