Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Momenteel zit ik vanaf februari met een burn out thuis. Ik weet ook al dat ik niet bij de huidige werkgever weer aan het werk wil. Verder kan ik per september ergens anders aan het werk waar ik kan opbouwen met uren en wat me veel leuker lijkt.
Ik heb mijn huidige werk op de hoogte gesteld dat ik niet meer terug wil komen en dat ik per september ergens anders kan beginnen. Zij geven aan dat dit prima is maar om mijn rechten te behouden het handig is als ik mij dan eerst beter meld laatste week van juli. Ze willen dan mijn vakantiedagen inzetten en de rest van de maand me vrijstellen van werk. Nu is mijn vraag wat is handig, wanneer ik ontslag neem terwijl ik ziek ben zal ik mijn vakantiedagen nog uitbetaald krijgen aan het einde. Maar ik wil liever niet nog ziekgemwld staan bij mijn nieuwe werkgever in september. Wat is voor mij dan de beste keuze? Midden augustus moet ik weer naar de bedrijfsarts maar ik wil ook overal vanaf zijn en zaken goed afsluiten met de oude werkgever.

Wanneer u zelf ontslag neemt -> geen transitievergoeding.

Ziek uit dienst? -> nooit handig, zeker niet wanneer u bij een nieuwe werkgever gaat starten.

Bedrijfsarts -> ik zou dat gesprek proberen te vervroegen. het oordeel van de bedrijfsarts is namelijk zeer belangrijk bij de keuze wat wel/niet t e doen.

Wanneer u zich beter meldt en het werk bij de nieuwe werkgever niet lukt, dan krijgt u een probleem met het UWV.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor. Let er wel op dat hij/zij lid is van een specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag