Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buren zijn hun muur gaan isoleren. Naast dat wij het echt heel lelijk vinden steekt er een heel stuk uit op onze muur (ook erfgrens denk?). Hierbij een foto van onze muur waarop de isolatie uitsteekt. Wat kunnen wij hieraan doen?

Foto: https://drive.google.com/drive/folders/1KqPBCLhvTQfq8viYLqJFkV1fD3OqqGs2?usp=sharing

Als het een erfgrens betreft of uw eigen muur dan mogen uw buren niet zonder uw toestemming isoleren. U kunt hen dan ook vragen om de isolatiemateriaal van uw muur te halen of netjes maken zonder hinder. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zie ook dat er een muur is die wordt gedeeld door u beiden. In dat geval mag er tot op de helft van de dikte worden gewerkt. U hoeft niet te dulden dat uw buren op uw eigendom zaken eigenhandig veranderen .U mag dus eisen dat dat wordt weggehaald. Ook kan het zo zijn dat de kleur van de isolatie niet voldoet aan de eisen van welstand in uw gebied. Als uw buren weigeren mee te werken kan ik ze op basis van het burenrecht voor u aanschrijven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag