Vraag

Hallo, ik doe een MBO thuisstudie via de NTI.
Ik heb het instellingsexamen Engels gedaan en helaas een 3 gehaald, centraal examen Engels was echter een 7. Eindcijfer dus een 5. Nederlands eindcijfer een 7. Nu zegt de NTI dat ik het instellingsexamen over moet doen omdat deze niet lager dan een 4 mag zijn.
Ik lees echter overal ook bij de NTI dat tegenover eindcijfer 5 (Engels in dit geval) een eindcijfer voor Nederlands minimaal een 6 moet zijn. In mijn geval is dat zelfs een 7.
Mijn vraag is: Mag de NTI eigenhandig de eisen aanpassen? Landelijk examen. En moet ik nu instellingsexamen overdoen terwijl ik aan de eindcijfers voldoe??
Ik hoor graag van jullie.
Vriendelijke groeten,

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Goedemiddag,

Ik kan je geen antwoord geven of hetgeen NTI doet rechtmatig is.
Wel is het verstandig om je bevindingen op papier te zetten en een bezwaar in te dienen bij NTI. Dit bezwaar kan je op exact dezelfde manier doen, zoals je bijvoorbeeld bezwaar maakt bij de gemeente. De organisatie is dan verplicht om je individuele casus te bekijken en eventueel een heroverweging te maken.

Op de volgende website staat uitgelegd waaruit een bezwaarschrift moet bestaan:
https://www.bkhf.nl/bezwaarschrift/

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm