Stel vraag

Particulier


Wij verkopen ons huis op 1 november 2020. De overdracht bij de notaris vindt dan ook plaats. Na deze overdracht vindt direct de overdracht voor onze nieuwe woning plaats. Er is geen sprake van een overbruggingskrediet. Beide overdrachten vinden plaats bij één notaris.
Wij mogen tot 1 februari 2021 zonder het betalen van een vergoeding daar blijven wonen. Dit is vastgelegd in een allonge op het koopcontract. Zie onderstaande passage uit de allonge.

De verkoper en koper verklaren aanvullend te zijn overeengekomen dat:
1. in afwijking van artikel 7.1 van voornoemde koopovereenkomst zal de feitelijke levering, geheel vrij
van huur en gebruik, plaatsvinden uiterlijk op 1 maart 2021.
Voor de uitgestelde feitelijke levering is geen enkele vergoeding op enigerlei wijze van toepassing.
2. Alle overige bepalingen in voornoemde koopovereenkomst blijven ongewijzigd.

Is bovenstaande passage hiervoor voldoende voor als verkopers van woning? We kunnen er nu niet eerder dan 1 februari 2021 uitgezet worden? Zijn er zaken waar we nog rekening mee moeten houden?

Ja en vooral de verkoper heeft mogelijk problemen als er schade opkomt en hij zijn verzekeraar van opstal niet heeft ingelicht dat er gebruikers in zijn woning zitten (U). Dit is een feit dat het risico verzwaard volgens verzekeraars en moet gemeld worden. Voor u als gebruiker is er m.i dus alleen een probleem als u met roekeloos gedrag een brand veroorzaakt. De prijs voor het wonen gratis gebruik zal verdisconteerd in de koopprijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag