Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedendag,

Een maand geleden heb ik mijn hond laten opereren aan zijn knie bij een dierenorthopeed. Hij heeft de operatie eerder gehad aan zijn andere knie dus ik verwachtte niet al te veel problemen.

Bij controle van de wond ontstond er wat wondvocht waar ik op moest letten. Niks ernstigs werd me verteld. Binnen een paar uur was zijn been dik, opgezet en sprongen de hechtingen open. Dit resulteerde in een groot gapend gat waarbij de stalen platen in zijn knie zichtbaar werden.

Ik ben naar mijn eigen dierenarts gegaan voor advies en behandeling omdat ik geen goed gevoel had bij de orthopeed. Zij heeft een röntgenfoto gemaakt en deze doorgestuurd naar een specialist. Deze kwam terug met het nieuws dat de operatie niet goed gedaan lijkt te zijn en deze een grote kans van mislukken heeft. Hij schat in dat in het ergste geval we 3-4 maanden bezig zijn met antibiotica en de knie dan weer geopereerd moet worden.

Dit is natuurlijk niet het beste nieuws. Ik was ook zeer teleurgesteld dat de operatie niet goed gedaan lijkt te zijn. Daarbij komt nog dat een vriendin van mij haar hond ook heeft laten opereren bij dezelfde orthopeed, en ook deze hond heeft enorm veel klachten.

Nou vroeg ik me af of ik het geld terug kan vragen aan de orthopeed aangezien de operatie verkeerd gedaan is. Maar ook vraag ik me af of ik ergens een melding kan maken. De omstandigheden waarin ik mijn hond na de operatie terug kreeg waren ook niet al te goed. Hij lag in zijn eigen urine (met een verse wond).

Alvast enorm bedankt.

U kunt de dierenorthopeed aansprakelijk stellen als hij toerekenbaar tekort is geschoten in de behandeling waarbij er aanzienlijke schade( leed) is. In uw geval lijkt mij dat wel het geval eveneens ondersteund door een verklaring van uw eigen dierenarts dat de operatie niet goed gedaan lijkt te zijn. U zult wel het een en ander moeten aantonen. Van een orthopeed mag je immers de nodige expertise verwachten. Indien gewenst kunt u direct contact met mij opnemen voor verdere hulp. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag