Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste mensen,
10,5 maanden geleden ben ik gestart bij mijn nieuwe werkgever. Deze werkgever heeft mijn studiekosten van circa 5000,- euro overgenomen van mijn vorige werkgever. Voor het overnemen van mijn studiekosten heb ik een studiecontract ondertekend. Hierin staat het volgende omschreven:
Bij beeindigng van het dienstverband door de werknemer in de studie- en kwijtscheldingsperiode, dient u de gemaakte en door ... betaalde kosten of het niet kwijtgescholden gedeelte, zoals omschreven in de arbeidsvoorwaardenregeling aan ... terug te btalen. ... zal dit gedeelte na ontvangst van opzegging verrekenen met uw salaris

Anderhalve maand geleden heeft de werkgever aangegeven dat zij mij een vastcontract gaan aanbieden, omdat zij vertrouwen hebben in mij. Dit is een mondelinge toezegging geweest, waarbij ik geen schriftelijke bevestiging heb ontvangen. Echter heb ik gisteren te horen gekregen dat zij mijn contract toch niet gaan omzetten naar een vast contract, omdat de werkvoorrraad beperkt is en dat zij dit eigenlijk niet hadden moeten toezeggen. Nu willen zij mijn contract gaan verlengen voor 4 maanden. Uiteraard ben ik teleurgesteld over dit aanbod en ben ik het hier niet mee eens. Dit is voor mij een reden om naar een andere werkgever te zoeken.

Hierbij heb ik de volgende twee vragen.
- Is het bovenstaande studiecontract rechtsgeldig als ik mijn jaarcontract uit dien en deze niet met vier maanden verleng?
- Als ik salarisonderhandelingen ga voeren voor mijn nieuwe contract en wij komen hier niet uit, dien ik dan deze studiekosten als nog terug te betalen?

Afhankelijk van wat precies is bepaald in de arbeidsvoorwaardenregeling hierover heeft de studiekostenovername in beginsel gelding over de overeengekomen periode. De verlenging valt hier niet onder en bij salarisonderhandelingen hoeft u deze studiekosten in beginsel niet terug te betalen, tenzij anderszins blijkt uit enig regeling. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag