Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik ben door mijn werkgever in 2015 gevraagd om op een 2e locatie te gaan werken (op 2 vaste dagen, op ca 120km enkele reis). De toestemming om 30ct/km te mogen declareren was mede reden was om hier mee in te stemmen. Vanaf 02-2015 wordt elke maand mijn km-declaratie รก 30ct/km uitbetaald.
Nu deelt mijn werkgever mij mee dat de 30ct/km niet meer kan (mag?) omdat er nu ineens sprake zou zijn van het werken op vaste locaties en 30ct nu 8ct zou moeten worden. Uit "coulance" gaan ze per 09-2020 19ct/km vergoeden.

Mag mijn werkgever dit zo maar wijzigen? Is hier geen sprake van een verworven recht?

Ja, er is sprake van een verworven recht. De werkgever mag dus niet zomaar eenzijdig de afspraak wijzigen. Bij wijziging geldt de dubbele redelijkheidstoets.

Voor woon-werkverkeer geldt een belastingvrij maximum van 19 cent per kilometer. Voor werk=-werk mogen de werkelijke kosten vergoed worden. Over het meerdere moet men belasting betalen (verkapt loon|). Anders dan men vaak hoort is er dus geen wettelijk maximum aan de vergoeding.

8 cent per kilometer -> dat is een bedrag dat ik niet ken. Ik zou de werkgever dan ook vragen waar hij dat vandaan haalt?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag