Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik bezit momenteel een koophuis, maar wil graag bij mijn vriendin intrekken die in een sociale huurwoning woont. Is het mogelijk om het koophuis aan te houden/deze te verhuren, nadat ik me inschrijf bij haat? Of betekent dit dat het gezin+ik de sociale huurwoning worden uitgezet?

Ik besef me dat een hypotheekaanpassing, geen huurtoeslag meer e.d. van toepassing zijn, maar ik wil vooral voorkomen dat we plots het huis uit moeten.

Alvast bedankt!

U kunt zich niet zomaar inschrijven bij uw vriendin. U dient namelijk te wonen waar u staat ingeschreven. Als u een eigen woning hebt dan is dat het inschrijfadres. Verhuur van uw koopwoning is niet zomaar toegestaan volgens de bank die u de hypotheek heeft verstrekt. Er gelden namelijk voorwaarden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord, maar deze dekt niet de volledige lading van de vraag.

Mits de zaken met de bank e.d. geregeld worden, mogen we dan het koophuis in ons bezit houden en verhuren, terwijl we zelf met het gezin in de sociale huurwoning verblijven?


Het hangt af van de gemeente waar u woont, men is bezig mensen te verplichten te wonen in de eigen woning om opdrijving van huurprijzen en uitmelken van huizen te voorkomen. Als er geen zogeheten zelfbewoningsplicht clausule op uw woning rust mag u uw eigen woning aanhouden voor verhuur. ( onder de regels die gelden bv aantal punten en huurprijs )

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. In dit geval zijn de koopwoning en de sociale huurwoning in andere gemeenten. Ook heeft de koopwoning maar 3 kamers, niet voldoende voor het gezin. Is er een lijst beschikbaar van gemeenten die dit verplichten?


Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.

In dit geval zijn de koopwoning en de sociale huurwoning in andere gemeenten. Ook heeft de koopwoning maar 3 kamers, niet voldoende voor het gezin.

Is er een lijst beschikbaar van gemeenten die dit verplichten?


Het zijn vooral corporaties die deze regels opleggen in koopakten zodra een (sociale ) huurwoning wordt verkocht , of nieuwe op te leveren woningen, dat zal in uw geval niet aan de hand zijn denk ik.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag