Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik ben sinds november werkzaam bij mijn huidige werkgever. Half maart ben ik buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een auto ongeluk. Naast de fysieke en mentale problemen die hierbij kwamen kijken ben ik overspannen geraakt door de negatieve houding van mijn werkgever. Ik loop nog in de ziektewet en heb mijn werkgever aangegeven dat mijn herstel nog een aantal maanden gaat duren. Hierdoor heb ik voorgesteld om mijn arbeidsovereenkomst vroegtijdig te beƫindigen. Hij staat hier voor open, maar wil wel al mijn vakantiedagen als opgenomen beschouwen. Mag hij dit zomaar doen? Hij is al niet de meest fantische baas geweest, omdat hij ook uitspraken heeft gedaan als ik heb je niet aangenomen om in de ziektewet te zitten. Ik heb ook aangegeven dat ik hem de extra kosten wil uitsparen door de maand opzegtermijn niet in acht te nemen. Ondertussen heeft hij de betaling van mijn salaris stopgezet, terwijl in nog niet akkoord gegaan ben met zijn voorwaarden.

(Even niet gelet of het verstandig is om ziek uit dienst te treden, want ik ga mij beter melden bij de arbo).

U spreekt zichzelf tegen. enerzijds zegt u dat uw herstel nog enige maanden gaat duren. anderzijds wilt u zich beter melden. U loopt daarmee een (groot) financieel risico richting UWV (benadelingshandeling).

Bij opzegging heeft u in principe recht op de transitievergoeding. Ook moet de opzegtermijn in acht genomen worden. In ruil daarvoor bedingen veel werkgevers opname van de vakantiedagen. Ten slotte moet er een goede eindafrekening komen (incl. loondoorbetaling tot het einde) Ook moeten er afspraken gemaakt worden over een eventueel non-concurrentie, of studiekostenbeding.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag