Vraag

Ik ben begonnen met een vast jaarcontract voor bepaalde tijd (1 jaar) en na een jaar is deze verlengd met nog eens een jaar, wederom voor bepaalde tijd en wederom een jaar. Dit contract loopt nog tot en met december.

Vlak voor de Corona tijd, eind februari, heb ik mij laatst opdracht afgerond en daarna heb ik geen nieuwe opdracht mer gekregen. Het betreft een contract waarbij ik een maandsalaris krijg, ook al heb ik geen opdracht. Ik wordt dan gedetacheerd bij bedrijven voor uiteenlopende termijnen, waarbij eind februari mijn laatst opdracht is afgerond.

Nu, bijna 7 maanden later, heb ik zelf ook wel bedacht dat deze situatie niet handig is en ben ook aan het solliciteren. Zelf ook vacatures gestuurd naar mijn huidige werkgever, maar zonder resultaat. Bedrijven nemen ook niet zo snel meer mensen aan blijkbaar in deze constructie.

Los daarvan: mijn werkgever wil mij nu ontslaan. Ze zien 'geen toekomst meer in de samenwerking' en in de overeenkomst die zij mij stuurde geven zij aan dat 'verschil van mening is ontstaan in de manier waarop de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd'. maar dat dit 'niet verwijtbaar is' aan mij.

Het voorstel is om de overeenkomst per 31 augustus te beƫindigen, echter loopt mijn contract tot en met december. Het bedrijf wil 2 maandsalarissen meegeven, echter hebt ik nog recht (?) op 5 maanden salaris.

Klopt mijn beredenering en waar moet ik op letten voordat ik akkoord ga met het voorstel? Ik krijg verder vakantiedagen uitbetaald en een positief getuigenschrift mee en eventuele studieschuld wordt kwijtgescholden. Men geeft aan dat 2 maandsalarissen financieel beter zou zijn, maar heb ik dan geen recht op 5 maandsalarissen, gezien mijn huidige contract tot december loopt? Waar moet ik op letten, wat kan ik doen, en welke beslissing is de beste? Mijn inziens heb ik tijd nodig om te solliciteren en hoe langer deze zoek periode is des te minder risico is loop. Verder ga ik er vanuit dat ik recht heb op een WW-uitkering als dit niet tijdig lukt? Waar ik overigens niet op doel; ik wil zo snel mogelijk weer aan het werk.

Bedankt alavast.

Deel deze vraag

1 Reactie

U doet er niet verstandig aan hun voorstel te accepteren. Immers u hebt recht op meerdere maanden salaris, vanaf 31 augustus tot eind december is dit 4 maanden. De 2 maanden die u meekrijgt is heel summier. Omdat u nu geen ander baan hebt is het raadzaam om eerst wat anders te vinden alvorens in te gaan op hun voorstel. Kortom, laat u zich niet leiden door hun voorstel. Als u wilt overleggen dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen. Klikt u daartoe op de link naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm