Vraag

Geachte medewerker, I.v.m. de nieuwe regeling omtrent kamergewijze verhuur was ik genoodzaakt het contract met mijn huurder op te zeggen. Mijn huurder maakt nu misbruik van de situatie door zich niet uit te laten schrijven op mijn adres. Hij zegt, ik heb over drie maanden een ander huis en hij heeft zijn spullen opgehaald en woont momenteel bij een/zijn vriendin. Hij heeft niet schriftelijk gereageerd op mijn huuropzegging, alleen via een appje laten weten dat het akkoord is en dat hij zijn spullen komt ophalen. Ik kan bij de gemeente waar ik woon een adresonderzoek laten starten, maar dit onderzoek duurt 3 maanden. Kan ik nog gewoon huur van hem vragen of een vergoeding voor de inschrijving op mijn adres? Hij reageert nergens op en is niet voor rede vatbaar. Wat kan ik nog doen? En wat zijn mijn rechten hierin? Alvast bedankt voor uw genomen tijd en moeite. Met vriendelijke groet.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Als u daar ook woont en er is sprake van hospita verhuur heeft u een opzegtermijn van drie maanden als huurder er nog geen drie maanden woont. Woont huurder langer dan dat dan heeft u een reden nodig voor opzegging en zal u de rechter moeten verzoeken het contract te ontbinden. Ik begrijp dat huurder akkoord is maar niet de ontbinding effectueert. Hij werkt niet mee aan ongedaan -making zoals uitschrijving en spullen halen enz. U kunt hierdoor in de problemen komen en schade lijden. Het is daarom verstandig dat u huurder in gebreke stelt en tevens een korte termijn stelt totdat hij een wanprestatie pleegt en aansprakelijk wordt voor de schade . U kunt noemen dat de gemeente bijvoorbeeld u een boete op zal leggen . Die zijn erg hoog. Eventueel kan ik de brief voor u schrijven zodat u ook weet dat het juridisch goed zit.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Geachte mevrouw Ferwerda,

Het is i.d.d hospita verhuur en ik mag wettelijk binnen negen maanden zonder reden opzeggen,
maar ik heb wél een geldige reden en die ook genoemd in mijn opzeggingsbrief en het is gedaan binnen die 9 mnd opzegtermijn.
Ik heb hem 3 mnd de tijd gegeven om te vertrekken en hij heeft die netjes betaald en ook zijn spullen op tijd opgehaald.
Ik kan bij de gemeente waar ik woon een adresonderzoek laten starten, maar dit onderzoek duurt 3 maanden. Kan ik nog gewoon huur van hem vragen of een vergoeding voor de inschrijving op mijn adres? Hij reageert nergens op en is niet voor rede vatbaar. Wat kan ik nog doen? En wat zijn mijn rechten hierin? Welke in gebreke stelling of wanprestatie kan ik toepassen?
Alvast bedankt voor uw genomen tijd en moeite. Met vriendelijke groet.
1 U hoeft binnen 9 maanden geen reden te noemen dus dat is goed. De reden die u overigens aanhaalt: het is geen wettelijke opzegreden zoals vermeld in de huurtitel. Maar dat terzijde want u bent binnen termijn, U kunt geen huur meer vragen want u heeft de huur opgezegd en huurder is ook de woning. Wat u wel kunt afdwingen is dat huurder meewerkt aan de overige verplichtingen op grond van de huurovereenkomst en de ontbinding ervan, dus uitschrijving en spullen halen en eventueel schoon opleveren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm