Vraag

Twee jaar geleden heeft mijn buurman mijn huurhuis overgenomen en heeft toen na de koop,aangegeven dat de woning gekocht is voor hem en zijn gezin om daar zelf te kunnen wonen. Alle huurders die daar woonden voor onbepaalde duur kregen het verzoek om binnen 3 jaar andere woonruimte te vinden. Daar tegenover stond een wettelijke verhuiskostenvergoeding. De huurders hebben actief woonruimte gezocht en gevonden. Ik inmiddels ook en heb hem verzocht de wettelijke verhuiskostenvergoeding over te maken van 6253 euro. Hij heeft eerst toegezegd te gaan betalen, maar nu probeert hij eronder uit te komen en zegt dat hij gaat renoveren en dat het dus niet hoeft. Dit is echt bedrog van de hoogste plank. Ik heb al een nieuw huurcontract ggetekend en kosten gemaakt. Kan ik hem hieraan houden en het bedrag opeisen dat hij wettelijk verplicht is te betalen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Natuurlijk . Koper moet zich aan zijn verplichtingen houden jegens verkoper en derden die worden geraakt door de koop zoals huurders. . Dat hij ineens zich realiseert te willen gaan renoveren houdt hier totaal geen verband mee. Ik neem wel aan de afspraken op papier staan in de koopakte.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm