Vraag

Het elektriciteitsbedrijf heeft een nieuwe meter geplaatst. Er heeft een kleine explosie voor gedaan tijdens het plaatsen ervan.
Ik had een plaid over mijn (kostbare) gietvloer gelegd te bescherming.
Nu zijn er door die explosie 5 brandgaten in het plaid ontstaan en zitten er 5 brandgaten in mijn
gietvloer bij de meterkast in de bijkeuken.
Het uitvoerende bedrijf (dit is niet het elektriciteitsbedrijf) zal volgens het elektriciteitsbedrijf de schade moeten gaan vergoeden. Dit vind ik vreemd omdat ik geen overeenkomst met dat bedrijf heb. Ik heb slechts een overeenkomst met het
elektriciteitsbedrijf. Maar goed, ik heb de aansprakelijkheidsclaim bij dat uitvoerende bedrijf neergelegd.
Dit uitvoerende bedrijf wil het plaid (aankoopprijs E 45,00 en 1,5 jaar oud)met 5 brandgaten niet vergoeden omdat ik geen aankoopbon kan overleggen. Uiteraard heb ik nog het plaid bewaard waarmee ik kan aantonen dat het werkelijk beschadigd is.
Vraag1. Mag het bedrijf deze schadevergoeding van de plaid weigeren omdat ik geen aankoopbon meer heb?
Het uitvoerende bedrijf wil alleen de 5 brandgaten in de gietvloer vergoeden als ik deze ook daadwerkelijk laat herstellen. Ik moet een factuur overleggen om de schadevergoeding te krijgen. Overigens beschikt het uitvoerende bedrijf wel over een officiƫle offerte van een gespecialiseerde bedrijf waarin de herstel kosten gespecificeerd staan aangegeven.
Vraag2. Ben ik verplicht om de schade te laten herstellen om mijn schadevergoeding te ontvangen?
Vraag3. Als de antwoorden op de vragen er zijn, hoe pak ik dit aan?
Met vriendelijke groet,
B.K.

Deel deze vraag

1 Reactie

1. Het bedrijf mag de schadevergoeding niet weigeren indien er andere opties zijn om de waarde van de plaid te bepalen (dagwaarde).
2. Het bedrijf kan ervoor kiezen om te herstellen of een schadebedrag te laten uitkeren. Bij herstel dient dit vakkundig plaats te vinden.
U kunt het uitvoerend bedrijf schriftelijk nogmaals aansprakelijk stellen en aangeven dat u de bon niet meer heeft maar wel anderszins een waarde bepaald kan worden . Voor de vloer kunt u hem een keuze voorleggen: herstel of schadebedrag. Hij kan ook zijn eigen verzekeraar aanspreken.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm