Vraag

Goedemiddag,

Ik heb een huis gekocht. De dag na de verhuizing ontstond een lekkage na het aanzetten van de wasmachine op zolder. Het water kwam onder andere in de meterkast, waardoor deze defect is gegaan, en we een week niet in ons huis konden wonen tot deze vervangen was. Het water kwam ook in de keuken terecht, en liep aan de voorkant van het huis uit de gevel. De loodgieter heeft nu vastgesteld dat de wasmachine afvoer ergens middenin het huis stopt, deze is afgezaagd. Vermoedelijk is dit gebeurd toen de vorige bewoners 2 jaar geleden hun badkamer hebben verbouwd. De vorige bewoners gebruikten de wasmachine aansluiting beneden, en niet die op zolder. Ze gaven echter wel aan tijdens de bezichtigingen dat de wasmachineaansluiting op zolder ook gebruikt kan worden. Dit stond ook in de omschrijving van de woning van de makelaar. Ik vermoed dat er sprake is van een verborgen gebrek. Het gebrek was niet zichtbaar voor ons, en ons was toegezegd door zowel de verkopers als de makelaar dat de aansluiting gebruikt kan worden. Bovendien denk ik dat de verkopers redelijkerwijs hadden moeten weten dat dit gebrek er was. Klopt het dat er hier sprake is van een verborgen gebrek?
Bij voorbaat hartelijk dank voor de hulp!

Deel deze vraag

2 Reacties

Er kan sprake zijn van een verborgen gebrek. De verkopers hebben vermoedelijk van de lekkage of afgezaagde aansluiting afgeweten en daar niets over verteld. In beginsel zijn zij daarvoor aansprakelijk tenzij het tegendeel door hun wordt bewezen. U kan op grond van uw onderzoeksplicht worden verweten dat u daar onderzoek naar zou moeten doen om problemen te voorkomen. Echter, kunt u uitgaan van de mededelingen van de verkoper. Ik raad u aan de verkopers schriftelijk aansprakelijk te stellen. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Of dit een verborgen gebrek is denk het niet want er was immers ook een andere aansluiting aanwezig. Er kon nog gewoond worden in de woning totdat de meterkast onderliep. Dat is gevolgschade. Het kan zijn dat beide partijen dwaalden, maar toch een reden om aan te schrijven om bijvoorbeeld de kosten door schade te verdelen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm