Vraag

Mijn ex en ik hadden een gezamenlijke bankrekening, deze is op mijn naam gekomen toen we uit elkaar gingen. Nu is er 4 jaar, elke maand een bedrag afgeschreven voor een aansprakelijkheidsverzekering. Bij het willen opheffen van deze rekening, kwam ik erachter dat dit op naam van mijn ex staat.
Echter wilde ik het oplossen, om samen de kosten te delen. Omdat we beide niet opgelet hebben, dit accepteert hij niet .
In welk recht sta ik, om hem voor die kosten op te laten draaien die al betaald zijn?

Deel deze vraag

1 Reactie

Was er reden aan te nemen dat u mocht denken dat deze verzekering u verzekerde, aan u toebehoorde? Wiens risico is gedekt? U hebt in ieder geval betaald maar er is een vordering jegens uw ex uit regres.Tussen u beiden was namelijk geen afspraak over de betaling van deze verzekering. U kunt hem voor het volle bedrag aanspreken dat gedurende 5 jaren hebt betaald tenzij u ook was verzekerd , dan voor de helft. Hij moet ook meewerken aan het op zijn naam zetten van deze verzekering. Beide gevallen kunnen in een schrijven juridisch worden verwoord en u kunt hem dan een x tijd vergunnen alvorens volgende stappen worden genomen.. U mag ook direct contact opnemen met mij voor het laten opstellen van deze brief.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm