Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Het bedrijf waar ik nu werkzaam ben gaat sluiten.
Daar is een sociaalplan voor opgesteld.
Dit allereerst een ander sociaalplan als dat er al was.
Daarnaast staat er in ons CAO een bepaling mbt sluitingen/reorganisaties die daar ook weer van afwijkt.
Kortom een puinhoop.
Wanneer ik het niet eens ben met de vaststellingsovereenkomst en de daarin genoemde ontslag vergoeding wat is dan mijn rechtspositie. maw wat gaat er dan gebeuren.
Bij voorbaat dank, ik hoor graag van u,

Met vriendelijke groeten

Op basis van uw verhaal is een goed en verantwoord advies niet mogelijk. |Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor. Met hem/haar kunt u dan de zaak bespreken. Op grond van uw verhaal lijkt me daartoe alle aanleiding.

Beoordeel dit antwoord:

Veelal wordt in een sociaal plan opgenomen wat de voorwaarden zijn van een in het kader van de reorganisatie aan te bieden vaststellingsovereenkomst. De werkgever zal daar veelal niet van willen afwijken. Indien u niet akkoord zou gaan met een aan te bieden vaststellingsovereenkomst, zal de werkgever hoogstwaarschijnlijk een ontslagvergunning aanvragen. Nadat op grond van een afgegeven ontslagvergunning de arbeidsovereenkomst wordt opgezegd, zal u aanspraak kunnen maken op de wettelijke transitievergoeding. U zou moeten laten analyseren wat het voordeel voor u zou kunnen zijn als u (toch) zou ingaan op een eventueel aan te bieden vaststellingsovereenkomst. De inhoud van het sociaal plan is daarbij o.m. van belang. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om over uw zaak te overleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag