Vraag

Mijn moeder is jong overleden, ik was vijftien destijds. Zij had een polis voor mij en mijn zus afgesloten. Mijn vader heeft ongeveer veertien jaar maandelijks de bedragen geïncasseerd, en voor zichzelf gehouden. Ik heb hier nooit een weet van gehad. Nu ik hier achter ben gekomen en ik vrijwel geen contact met mijn vader heb wil ik graag dat bedrag van hem terugkrijgen. Het is immers gestolen. De polis startte in 2003 en liep in 2017 af. Het gaat om een bedrag van rond de 12.000 euro. Weet iemand hoe het zit het met de verjaring? Vanaf wanneer tel je wanneer de verjaring begint? Toen de polis begon of eindigde? En hoeveel jaar kan ik tellen? Ik lees drie tot twaalf jaar op internet.

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat hangt samen met hoe u uw eis formuleert, ook moet u oppassen hoe deze polis is verzekerd , en wie de gerechtigde was om uit te keren. Want dat stukje begrijp ik nog niet goed. De verjaring begint te lopen nadat u het feit heeft ontdekt en niet eerder had kunnen ontdekken. Het kan lopen als de vordering wordt gestuit van 3 tot 20 jaren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm