Vraag

Hoi,

Mijn buren en ik hebben allebei een vrijstaande woning.
Mijn buren hebben hun woning precies op de erfgrens gezet. Althans, ze hebben 10 jaar geleden hun woning verbouwd, waardoor de muur precies op de erfgrens terecht is gekomen. Zelf woon ik hier bijna vijf jaar. Ze hebben twee ramen op de erfgrens. Eén daarvan is netjes afgeplakt, maar door het andere raam kunnen ze gewoon kijken. Ik vind dat een schending op mijn privacy. Ook hebben zij boven twee ramen en kijken zo naar beneden op mijn hele terrein. Eigenlijk heb ik dus helemaal geen privacy. De buurman kijkt regelmatig door het raam en ik vind dat ontzettend vervelend. Nu heb ik begrepen dat de ramen op een erfgrens afgeplakt moeten worden met folie. Dat betekent toch dat beiden ramen afgeplakt moeten worden ongeacht de grootte? Ik ben bekend met de verjaringstermijn van 20 jaar, maar de ramen zitten er nog geen 20 jaar in. Ik vraag mij ook af of zij de ramen boven aan de kant van mijn erfgrens niet (deels?) moeten afplakken met iets van folie.

Ik hoor graag van u voordat ik verder met de buurman in gesprek ga.

Vriendelijke groet,

Sil Poen

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt eisen dat de ramen worden verwijderd dus het mindere ( afplakken )zeker. Dit omdat er nog geen sprake is van verjaring.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm