Vraag

Wij hebben een inwonende (stief) zoon van 20 jaar. Hij werkt maar geeft al zijn salaris uit aan drank,drugs en kleding. De belastingdienst heeft hem al meerder(6x) keren gesommeerd om loonbelasting aangifte te doen, hij weigert dat. Inmiddels een boete ontvangen van €600,00 en als hij geen aangifte doet en betaald, kan deze boete oplopen tot 5000,00. contactpersoon bij belasting wil met hem in gesprek gaan om te zien hoe dit op te lossen, maar ook dit weigert hij. We willen dat hij het huis uitgaat want geeft veel spanning ook binnen onze relatie.Ook dit weigert hij. Heeft geen geld dus waar moet hij heen buiten de deur is hij een schatje, thuis een duivel. Schopt gaten in deur, vloekt, wil zich aan geen regel houden. etc. . Ook regent het brieven van deurwaarders over zorgpremies. Kan er op onze eigendommen beslag worden gelegd als hij niet betaald? Wij zijn inmiddels wanhopig, er is geen gesprek met hem te voeren, ontploft ten loopt weg, we zijn NSB`ers volgens hem. Durven niet op vakantie te gaan omdat we niet weten wat hij binnenhaalt. Slapen met de slaapkamerdeur op slot, weten niet wat hij doet als hij nachts stoned binnenkomt.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 U hoeft dit niet te dulden. U mag uiteindelijk eisen dat hij dan maar op eigen benen gaat staan. Hij heeft in principe geen woonrecht omdat hij een (stief)zoon is ,hij is meerderjarig.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nee dat is waar. Maar lastig als iemand niet van plan is om te gaan. Is er de mogelijkheid dat er op onze bezittingen beslag wordt gelegd?
Ja maar dan is het van belang dat u de bezittingen diens eigenaar kunt aantonen middels aankoopbewijzen , facturen/ offerten , en dat de spullen van uw zoon staan afgezonderd in zijn kamer.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm