Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag ik in de muur van de aanbouw van onze buren een gaatje boren om hier iets op te hangen qua aankleding (klein ornament oid.)

Deze muur staat op onze grond vanuit nieuwbouw 2019 (hebben we voor getekent) alleen de buurman wil het niet hebben

Het mag alleen als dit een mandelige vrijstaande muur betreft welke op de erfgrens staat. Als het een buitenmuur is van een gebouw , dan mag dat niet zonder toestemming. De vraag is ook wat u hebt geregeld mbt tot het feit dat de aanbouw op uw grond staat. Is de erfgrens verlegd ,is er een erfdienstbaarheid gevestigd of opstalrecht voor de aanbouw en wat er meer bepaalt is. Het recht om werken aan te brengen op een dergelijk beperkt recht had toen geregeld moeten worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is een algemeen erfdienstbaarheid afgesproken en een erfdienstbaarheid voor (toekomstige) aanbouw in de koop akte waarin staat; "waarbij de aan dienende erf grenzende zijmuur van de aanbouw geld als gemeenschappelijke muur en gelegen dient te zijn in het verlengde van de gemeenschappelijke muur van beide percelen staande woning"

De erfgrens is niet verlegd en loopt onder de muur van de aanbouw door.


Is gemeenschappelijk en daarom mandelig en dan geldt de wet en de wet zegt dat u tot op de helft van de dikte van de muur werken mag aanbrengen . Daarvoor hoeft u geen toestemming te vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit geeft mij alle duidelijkheid die ik wilde hebben.
Dank u wel voor uw tijd en moeite.

Mvg. M. Pater



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag