Vraag

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag over gezag van mijn dochter. De vader van mijn dochter (mijn ex), zit in detentie sinds Februari 2020. Wij hebben gezamenlijk gezag over onze dochter van 10. Er was daarvoor al sprake van weinig contact, sinds hij ons in 2016 heeft verlaten. Dus in de periode van Juli 2016 tot Februari 2020, hoorde mijn dochter hem vrij weinig, en ze heeft hem in die periode niet meer dan 5x heel kort gezien. Meneer zei altijd dat hij te druk is met werken, en kwam haar dus nooit opzoeken.

Hij kwam zijn plichten als gezaghebbende vader niet na.

Ik ben er via via achtergekomen dat hij in gevangenschap zit en waarvoor hij werdt opgepakt. Zo ben ik steeds op google gaan kijken en op de sites van het OM, en rechtspraak om hier wat meer informatie over te vinden. Ik ben er nu dan ook zelf achtergekomen dat de rechter uitspraak heeft gedaan, en hij een straf uit moet uitzitten van 3 jaar. Dit betekend dat hij pas in Februari 2023 vrij is.

Ik heb verder geen contact met zijn familie, vrienden of kennisen!

Ik wil graag weten of ik recht heb op volledig gezag! Dat is mijn eerste optie.

Mocht dat niet mogelijk zijn, is er dan misschien een optie voor volledig gezag van mijn dochter in de periode dat hij vast zit?

Het kan toch niet zo zijn dat mijn dochter niet op vakantie zou kunnen ivm toestemming van vader die niet gegeven kan worden?

Ik hoor graag van u.

Deel deze vraag

1 Reactie

Inderdaad kunt u via een advocaat aan de rechtbank vragen om wijziging ouderlijk gezag. De rechter moet dan afwegen of dit in het belang van uw dochter is. De vader van uw dochter wordt dan opgeroepen om ook zijn mening te geven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm