Vraag

Beste rechtswinkel,

Ik zou graag mijn eigen onderneming willen starten. Momenteel ben ik werkzaam als kapper, in loondienst bij een salon en ik heb een concurrentiebeding getekend voor 2 jaar. Wel pas 6 maanden geleden en nu vroeg ik me af of dat concurrentiebeding mij ook in de weg staat om een eigen onderneming te beginnen.

Deel deze vraag

3 Reacties

Dat is geheel afhankelijk van de vraag of (1) het concurrentiebeding rechtsgeldig is en (2) of u het, gezien de bewoording daarvan, zou overtreden door het starten van een eigen onderneming. Ik adviseer u het beding door een arbeidsjurist te laten beoordelen en u terzake te laten adviseren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De vraag is wat er precies in dat beding staat. Twee jaar in het geheel niet mogen werken als kapper gaat erg ver en is zeer schadelijk. Gaat het niet om een beding waarbij u de relaties van uw werkgever niet mag benaderen of meenemen?

Geldt het voor een gebied? Indien u ontslagen wordt kan het ook anders liggen.

Ik vind het erg ver gaan en zou eens kijken of er een CAO is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Is het beding schriftelijk vastgelegd en was u voor onbepaalde tijd in dienst? Normaliter mag dan dergelijke concurrentie voor maximaal 6 maanden worden opgelegd
https://www.anko.nl/wat-we-bieden/downloads/224-cao-kappers

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm