Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


beste heer of mevrouw,

Ik woon in een gekocht appartement wat onderdeel is van een VVE met twee andere appartementen. Ik zou graag de muren van m’n inpandige balkon aan de achtergevel willen schilderen in witte kleur conform aan de aangrenzende woningen (met andere VVE’s). Deze wanden zijn nu baksteenkleurig en onbehandeld. Nu heeft de eigenaar van de onderliggende woning bezwaar en wil dit binnen de VVE bespreken. Ik vraag me echter af of dit überhaupt een kwestie voor de VVE is of dat deze wanden privé zijn. Ik kan zelf geen specifieke uitspraak hierover vinden in de koopacte. Ben ik dan, buiten Welstand, gerechtigd om m’n muren te schilderen?

alvast bedankt

Mogelijk is het buiten aanzien wel geregeld qua eisen van kleur en materiaal en wat wel en niet mag op de balkons ( was ophangen bijvoorbeeld) Maar als de VvE toestaat dat er in meerdere gevallen van is afgeweken kan zij u niet verbieden hetzelfde te doen als de andere eigenaren wel is toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. De splitsingsacte is naar model uit 1973, en verder zijn er geen afspraken gemaakt over balkons oid op de kleur van het houtschilderwerk na. De muurkleur die we graag toe zouden willen passen is gelijk aan deze kleur. De andere geschilderde balkons zijn onderdelen van andere VVE’s, dus we hebben hier toestemming voor gegeven.


Dan zou je zeggen dat alleen de regels gelden van de gemeente betreffende welstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag