Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In mei van dit jaar 2020 hebben we een buscamper gekocht voor 15.000; De bus is van 2002, maar had relatief weinig gereden (145.000) en de motor was vorig jaar mei 2019 gereviseerd na een koelwater pomp probleem. We hebben deze bus gekocht van een particulier via een camper makelaar. De makelaar heeft de camper gecontroleerd (elektrisch / gas /etc) en we hebben een aankoopkeuring laten doen m.b.t. het auto gedeelte. Hier zijn geen problemen uit gekomen.
Twee maanden later: het blijkt dat de motor koelvloeistof verliest. De plaatselijke garage vermoedt een lekke koppakking. De vorige eigenaar zegt na revisie geen problemen meer te hebben gehad, en de garage waar hij gereviseerd is bevestigt dat. Kunnen we de reparatie verhalen?

U kunt normaal gesproken het een en ander verwachten van een camper afhankelijk van bouwjaar, staat, etc. Hoe ouder de camper is hoe minder u kunt verwachten. Nu u een aankoopkeuring hebt laten verrichten en er geen gebreken zijn gevonden, kunt u de verkoper alleen aansprakelijk stellen als hij mededelingen heeft gedaan t.a.v. de staat van de camper waar u vanuit mocht gaan. M.a.w. als hij aangeeft dat de motor nog enige tijd probleemloos kan functioneren en dit blijkt niet te zijn dan heeft u een punt. Als vast is komen te staan dat het inderdaad om een lekke koppakking gaat dan kunt u hem aansprakelijk stellen. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag