Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste , ik ben op de website gestuit waar onder het mom van het downloaden van een prijzenlijst, adressen en telefoonnummers worden verzameld die gebruikt worden als bel lijst voor hun callcenter.
Er word bij het invullen van deze gegevens nergens een privacyverklaring gegeven en uitgelegd wat ze met je telefoonnummer gaan doen.
Mag dit wel volgens de AVG ?

Er van uitgaande dat de website van een bedrijf is en gericht op consumenten, dan strookt de door u geschetste situatie niet met wat de AVG voorschrijft. U zou hier melding van kunnen doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u antwoord, dit is inderdaad een website van een bedrijf dat voornamelijk thuis demonstraties geeft bij ouderen en dat is het schrijnende vind ik.

Ik ga hier melding van maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Graag zou ik alleen meer willen doen zoals bv deze werkwijze bekend maken op het forum van radar maar maak me beetje zorgen dat ik aangeklaagd word wegens smaad of laster als ik het niet goed formuleer.
Is dit Reƫel?


U dient bij de waarheid te blijven, feitelijk te blijven en wat u zegt moet u kunnen aantonen. In dat geval kan er geen sprake zijn van smaad of laster.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag