Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedemorgen
ik heb in juni een bv opgericht en per 1 juli is het restaraunt open gegaan we hebben 5 weken gedraaid en nu is mijn kok er van door en ook sta ik in de min kan ik nu de stekker uit de bv trekken of ben ik dan prive aansprakkelijk want ik heb nog een eenmanszaakje als glazenwasser kan de huur baas van het restaraunt daar mij mee pakken of is dat veillig ik heb geen schuld bij bank of belastingdienst

Voor een BV bent u kortweg niet met uw privevermogen aansprakelijk voor eventuele schulden. Schuldeisers zoals de huurbaas van het restaurant kunnen u niet aanspreken voor nakoming van de schuld. Wilt u overleggen of meer info dan kunt u mij ook direct benaderen. Klikt u op de link naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord van mijn collega het volgende. Er kan prive-aansprakelijkheid ontstaan indien sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid. Dat kan het geval zijn als zou kunnen worden aangetoond dat u bijvoorbeeld schulden bent aangegaan op naam van de BV in de wetenschap dat die nooit zouden kunnen worden voldaan of indien bepaalde bestuurdersverplichtingen niet zijn nagekomen zoals de boekhoud- en/of publicatieplicht van de jaarrekening. Veelal is het lastig voor schuldeisers (van de BV) om te kunnen aantonen dat sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag