Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn ex en ik woonden samen in een appartement (hij de hoofdhuurder). Ik betaalde de borg van de woning. Toen ik wegging, wilde ik graag de borg van hem terug. Hij weigerde, omdat hij contact op had genomen met de makelaar en die vertelde hem dat de borg teruggaat naar de rekening waar het vandaan gekomen is (mijn rekening dus). Ik geloofde het niet, dus nam zelf ook contact op. Daar werd zijn verhaal bevestigd: borg gaat terug naar rekening waar het vandaan kwam. Nou alles goed en wel, totdat ik hoorde dat hij na een paar jaar dus was verhuisd en de borg volledig op zijn rekening terug had gekregen. Ik nam opnieuw contact op met de makelaar en begon met de vraag: komt de borg altijd terug op de rekening waar het vandaan gekomen is? Weer een bevestigend antwoord. Nu wil de makelaar mij niet de borg betalen omdat ze het al aan hem betaald hebben. Kan ik hier wat mee? Ze hebben 3 keer toegezegd dat de borg teruggaat naar de rekening waar het vandaan gekomen is, en nu ze het fout gedaan hebben krabbelen ze terug...

Als de makelaar dit aan u heeft bevestigd en u kunt dit bewijzen dan heeft u een punt en zal de makelaar de borg op uw rekening moeten terugstorten. Hij zal dan zelf de betaling aan uw ex moeten terughalen en aan u moeten overmaken. Ik raad u aan hem schriftelijk hierop te wijzen. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw verhaal klopt heeft de makelaar niet bevrijdend betaald want aan een onbevoegde ontvanger. De makelaar moet opnieuw betalen maar nu aan u. Hij hoeft niet te wachten tot uw ex hem terug heeft betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag