Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag ik ben gedetacheerd bij bedrijf B door detacheringsbureau D. In het getekende jaarcontract van D staat dat ik dagelijks 136 km vergoed krijg aan reiskosten met de auto. Per km krijg ik 0,19€.

Vorige week heb ik mijn urenstaten gecontroleerd van D en ontdekt dat men van D achter mijn rug om de reiskostenvergoeding heeft aangepast naar 100 km per dag. Toen heb ik dat even nagevraagd bij zowel B als D. Het bedrijf B waar ik gedetacheerd ben zegt dat alle medewerkers van B max 100 km vergoed krijgen per dag. Dus B kan en betaalt D (en ik dus) max 100 km per dag. Nu heb ik daar natuurlijk geen boodschap doen omdat ik een getekend contract heb met D en niet met bedrijf B.

Mijn vraag is dus: kan mijn detacheringsbureau dit zomaar flikken? Nu heb ik even zitten googlen over dat in bijzondere omstandigheden de werkgever het contract eenzijdig kan wijzigen. Maar dat kan toch niet zomaar? Wat is dan het nut van een arbeidsovereenkomst? Wat verstaat men onder bijzondere omstandigheden?

Ik hoop dat ik advies kan krijgen want ik heb nu het gevoel dat ik beetgenomen wordt (scheelt elke 4 weken 136€).

Dat kan D niet zomaar flikken. Indien er afgesproken is door partijen dat u die reiskosten zult ontvangen dan moet D dit nakomen. Alleen inderdaad bij bijzondere omstandigheden (bv dreigende financiële problemen) kan D daarvan afwijken, maar dit wordt in de praktijk niet snel aangenomen en door de rechter zwaar getoetst. Er is hier geen sprake van een bijzondere omstandigheid zodat D met u in gesprek moet gaan omtrent de reiskostenvergoeding om te komen tot een gepaste oplossing. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag