Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond,

Ik zit met de volgende situatie. Ik betaal mijn ex sinds 2013 kinderalimentatie.in het convenant is mijn bijdrage destijds vastgesteld op 400 euro per maand. In 2017 wilde mijn ex dit herberekend hebben, omdat ze dacht dat de bijdrage hoger moest zijn. We hebben dat via het LBIO laten doen. Het LBIO kwam op een bijdrage van 400 euro.

Sinds januari ben ik minder gaan verdienen en je. Ik bij mijn ex aangegeven dat ik bijna niet meer rond kan komen en dat ik graag minder kinderalimentatie wil betalen. Bovendien zijn onze kinderen sinds januari 2019 twee dagen extra per maand bij mij. Weer wilde ze het LBIO dit laten berekenen. Hun berekening kwam uit op 188 euro per maand.

Nu geeft mijn ex aan dat deze berekening niet bekrachtigd is door de rechter en dat ze dus vasthoudt aan de 409 euro uit het convenant.

Sinds de berekening ben ik 188 euro per maand gaan betalen.
Mijn ex geeft aan nu de, overige 212 euro van afgelopen maanden te vorderen en bovendien een indexering van afgelopen jaren wil vorderen.

Wat moet ik nu?
We hebben veel afspraken uit het convenant aangepast zonder tussenkomst van een rechter.

Het kan toch niet zo zijn dat ik nu ineens in gebreke zou blijven, zoals door mijn ex aangegeven wordt?

Het hele vorige jaar heb ik nog 400 euro betaald, hoewel onze kinderen al meer bij mij waren en de eerste vijf maanden van dit jaar ook, ondanks mijn gedaalde inkomsten.

Ik heb eerder het gevoel dat ik teveel kinderalimentatie heb betaald dan te weinig.

Mijn ex heeft een hoger inkomen dan ik. En een partner met een fulltime baan. Het is dus niet zo dat de kinderen tekort komen wanneer ik minder betaal.

Zou u me kunnen adviseren hoe nu te handelen? En me kunnen vertellen wat mijn rechten zijn?

Alvast vriendelijk bedankt voor uw reactie

Eigen berekeningen laten uitvoeren denk ik. De aanwezigheid van een partner heeft indirect invloed , ook nieuwe zorgregelingen ( als de kinderen meer dagen bij u zijn gaan verblijven). Indexatie moet en kan met terugwerkende kracht worden gevorderd. Als u minder bent gaan werken door eigen toedoen en initiatief zal dat geen rol spelen bij aanvraag vermindering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag