Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemuddag

Ik heb een vraag over vakantiedagen. Ik heb corona gehad en ben sinds 22 maart in de ziektewet. Dit gaat nog wel even duren. Nu wil mijn werkgever dat ik voor het eind van het jaar 5 weken vakantie in ga plannen. Er staat niks in mijn arbeidsovereenkomst en in de cao over het opnemen van de evt. Bovenwettelijke dagen.
Volgens mij mag dit dus niet. Ik kan nu ook niet eens op vakantie.
Kunt u mij hierop een antwoord geven?

Zolang u ziek bent en nog geruime tijd ziek blijft, kan uw werkgever u niet verplichten om vakantie in te plannen. Hij handelt hiermee onrechtmatig. De 5 weken vakantie lijken mij iets aan de hoge kant, maar dit hangt af van de cao. Buiten de ziekte om kan uw werkgever u wel vragen wanneer u vakantie wilt opnemen. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Een periode van 05 weken verplichte vakantie is sowieso te lang. Drie weken lijkt mij het maximum.

Tijdens ziekte bent u niet verplicht vakantiedagen op te nemen Uw werkgever kan u daartoe dan ook niet dwingen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag