Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Is het rechtsgeldig voor een makelaar in een contract op te nemen dat hij.huis binnen 5 jaar verkopen tegen x bedrag en anders dient makelaar het zelf te. kopen?
Courtage 10 procent

Ik probeer een alternatieve manier te vinden om zeker ons huis te verkopen.
Met hoge courtage als stimulans en zekerheid hebben dat het verkocht wordt.

Dit is rechtsgeldig. U mag alles opnemen in een contract als de tegenpartij maar akkoord gaat. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Men mag alles opnemen in een contract, maar het gaat erover of de tegenpartij ermee akkoord gaat.Uiteraard, kunt u ook zélf het huis verkopen zonder makelaar. Dat scheelt u hoge kosten. In overleg kan ik u bijstaan om een en ander toe te lichten voor de verkoop van uw woning. U mag desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat wordt vermoed een onredelijk bezwarend beding te zijn in de opdrachtovereenkomst vanwege een aantal aspecten , wat betreft de duur, langer dan een jaar en wat betreft de inperking van rechten van de opdrachtgever, misleidend kan het zijn ten opzichte van de andere voorwaarden. Maar u mag het zeker ook accepteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag