Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De volgende situatie is het geval, graag uw hulp/advies. Sinds begin deze maand ben ik aangenomen bij een kledingzaak met een contract van 24 uur. Ik voelde me al een tijdje niet lekker, heb dit wel afgelopen maandag (17 augustus) dit vermeld maar ik ben toen toch gewoon gaan werken. Ik ben die avond naar een kermis gegaan ondanks dat ik mij niet lekker voelde en heb dit ook aan collega's verteld. Die volgende dag dinsdag voelde ik mij nog steeds niet beter en heb toen mijn manager gebeld om dit voor te leggen dat ik mij nog steeds niet lekker voelde, waarop mijn manager niet positief reageerde en mij verweet dat ik die avond daarvoor naar de kermis gegaan was. Het gesprek ontwikkelde zich zodanig dat ik toen toch ben gaan werken. Ik zou die dag tot 6 uur moeten werken, maar kreeg om 4 uur te horen dat ik naar huis toe moest gaan en dat ik op staande voet ontslagen was met de reden dat zij mij niet meer vertrouwden, omdat zij vonden dat ik niet echt ziek was en dat ik hierover loog.
Ik ben hier niet mee eens en wat moet ik nu doen?

Is een proeftijd? Zo ja, dan kunt u een probleem hebben. Zo niet, dan is dit ontslag niet rechtsgeldig.

Ziek/niet-ziek? -> niet de werkgever mag dat beoordelen, maar de ArboDienst.

Ontslag wegens/tijdens ziekte is in principe verboden

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn katntoor.

Beoordeel dit antwoord:

U dient binnen 2 maanden na het ontslag op staande voet (buiten de proeftijd om) een verzoekschrift in te dienen bij de rechter. Deze termijn van 2 maanden is strikt en fataal., d.w.z. als u te laat bent met indienen dan kan het ontslag niet meer ongedaan gemaakt worden. Voor meer info of verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag