Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


1,5 maand terug heb ik een woning gekocht. Na de zware regenval van afgelopen tijd heb ik wat lekkage gekregen en ben ik er via een dakdekkersbedrijf achter gekomen dat ik meerdere problemen met mijn dak heb. Het dakhout is verrot, het zink is te kort en te smal en ook moet er een hele nieuwe dakgoot op.
Ook heb ik een lichte kuil in mijn vloer op de begane grond terwijl er in de verkooptekst staat dat er een nieuwe betonnen ondervloer in de woning is gelegd op de begane grond. (Wat bijzonder is is dat de verkoper aan mij heeft verklaard dat dit niet het geval is). Ook staat er in deze tekst dat de woning zowel cosmetisch als constructief helemaal is opgeknapt dus het lijkt mij dat het dak daar dan ook toe behoort.

Ik heb wel getekend voor de ouderdomsclausule in mijn koopcontract, maar wat ik me nu afvraag is in hoeverre ik dit kan gooien op verborgen gebreken?

Dat kan als verkoper u onvoldoende of onjuiste informatie heeft verstrekt en u dit kunt bewijzen, zoals bijvoorbeeld door overlegging van de vragenlijst. Er is sprake van een verborgen gebrek als u niet normaal kunt wonen in de woning door het ontdekte feit , het gebrek/ de gebreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De verkoper heeft zelf niet in de woning gewoond. Hij heeft deze gekocht, opgeknapt en weer doorverkocht. Hierdoor is er ook geen vragenlijst ingevuld..


Als hij u iets heeft gegarandeerd ,liefst schriftelijk, dat het tegendeel beweert kunt u bewijzen dat er onjuiste informatie is verstrekt. Heeft u vooraf een bouwtechnisch onderzoek laten doen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De verkoper heeft mij over whatsapp verteld dat er geen nieuwe betonnen vloer op de begane grond in is gegaan. Dit staat dus zwart op wit.
Bouwtechnisch onderzoek heb ik vooraf niet laten doen. De reden hiervan was, omdat de woning werd gepresenteerd als helemaal opgeknapt. Het lijkt mij dat je er dat enigszins vanuit kunt gaan dat alles goed moet zijn.


Ja maar gezien de ouderdom en het algemene karakter van de mededeling had u wellicht door kunnen vragen. Verkoper heeft informatieplicht en de koper onderzoeksplicht. De informatieplicht weegt wel zwaarder , ik twijfel alleen nu er geen vragenlijst bij de akte hoort / geen nadere vragen zijn gesteld en geen onderzoek is gepleegd/ en ouderdom woning,/ prijs van de woning t.o.v marktwaarde, of u verkoper met positief resultaat kunt aanspreken en uw schade verhalen. U kunt het natuurlijk wel proberen. Ook hetgeen in brochures van een makelaar staat is informatie behorende bij de inhoud van de koopovereenkomst, dus de eigenschappen die u mocht verwachten en waarvan u de aan of afwezigheid niet behoefde te betwijfelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag