Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goeden dag,
Mijn vraag gaat over de kinder alimentatie.

Ik betaal alimentatie voor mijn kinderen.
Nu heb ik zeer weinig contact met mijn oudste kind waar ik ook alimentatie voor betaal.
Toen hij 18 is geworden ( 12-03-2020) heb ik de alimentatie die ik aan zijn moeder betaalde naar hem over gemaakt.
In dit jaar zat hij nog 1 dag op school en werkte hij 4 dagen in de week. In april ging de school dicht door Corona en heeft hij via internet zijn school verder afgemaakt.
Tevens is hij vanaf april 5 dagen per week gaan werken en gaat hij zijn verdere studie van zijn school in de avond uren afmaken en wel op dinsdag avond.
Nu is mijn vraag of ik zijn alimentatie die ik aan mijn zoon overmaak nog moet blijven betalen, hij is nu zelf behoevend en verdiend een maandsalaris.
Als ik niet meer hoef te betalen dan ga ik dat met hem overleggen en stopt ik mijn alimentatie betaling.
Nu kan ik me voorstellen dat dat rauw op zijn dak komt en ben genegen om vanaf nu de alimentatie die ik aan hem over maak daarvan de helft te laten lopen tot aan het einde van dit jaar.

Ik hoop dat u mij hierop een antwoord kan geven.

met vriendelijke groet,

U bent verplicht alimentatie te blijven voldoen tot de leeftijd van 21 jaar. Gelet op de omstandigheden die u schetst (uw zoon heeft ook een eigen inkomen) kan het wellicht verstandig zijn een verzoek in te dienen bij de rechtbank om tot nihilstelling of verlaging te komen van het bedrag dat u aan hem aan kinderalimentatie voldoet elke maand. Voor het indienen van een dergelijk verzoek heeft u een advocaat nodig. De advocaat kan vooraf ook proberen contact op te nemen met uw zoon om zijn inkomsten op te vragen en aan de hand daarvan te bekijken of er onderling ook tot afspraken omtrent een verlaging / nihilstelling kan worden gekomen. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag