Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

Onlangs is moeder overleden.....Vanaf 2014 uit een rechterlijke uitspraak en Beslissing, dat er rekening en verantwoording elke 2 maanden moest worden bijgehouden door mijn zus voor alle uitgaven, inkomsten, schulden en vervolgens aan de rest van de kinderen geven.
Deze zus heeft altijd hardnekkig altijd aan ons laten weten dat zij zal bepalen hoe moeders spaargeld beheerd gaat worden...............Na de zoveelste ruzie's hierover om verantwoording af te leggen... blijkt nu na overlijden van moeder dat de rekening en verantwoording van af 2014 niet klopt. Er ontbreken, facturen en bewijzen waarvoor grote sommen geld vanuit de Spaarrekening van moeder zijn gebruikt voor onkosten niet .........aannemelijk zijn en zonder bewijzen dat het geld daadwerkelijk hiervoor is gebruikt. Zus had een algehele machtiging samen met broer.
Vraag : wat zijn de gevolgen van de rekening en verantwoording dat de gelden niet traceerbaar zijn en geen facturen en bij sommige uitgaven een zelfgemaakte bon wordt ingeleverd??
De andere kinderen zijn van plan om een rechtszaak tegen deze zus voor .....verduisteren, oplichting,verkwisting en niet nakomen van gerechtelijke afspraken over het vermogen van moeder

Vraag : wat zegt de wet hierover ?? Liggen er kansen om deze rechtszaak te winnen??

Hartelijk dank voor de genomen moeite,

Geachte heer , mevrouw ,

Natuurlijk moet ze rekening en verantwoording afleggen . Als ze dat niet doet heeft dat gevolgen voor haar deel op de nalatenschap.

Indien blijkt dat uw zus geld zich geld heeft toegeƫigend dan kan is ze juridisch gezien geen erfgename meer en moet ze terug betalen wat ze genomen heeft .

Indien uw zus niet meewerkt kan een rechtszaak en de beslissing van de rechter uw zus daartoe dwingen.

Tegen een gereduceerd tarief kan kan ik uw belangen behartigen.

Voor een telefonische toelichting -zonder kosten -kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie.

Mochten wij ( broers en zussen ) tot de beslissing komen een rechtszaak aan te spannen tegen mijn
zus, zal ik contact met u opnemen.

Nogmaals bedankt


Ok . Ik ben altijd tot nadere toelichting bereid en jullie belangen te behartigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag