Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Onze buurvrouw wil een aanbouw plaatsen aan haar tussen woning in het centrum gebied. De aanbouw zal 3,5 meter diep worden en 3,2 meter hoog. Wat voor ons (en de buren aan de andere kant) aan zal voelen alsof er een gigantisch blok beton naast onze tuin word geplaatst.

- De oppervlakte van de aanbouw zal 16,5m2 gaan bedragen.
- De oppervlakte van haar achtererf gebied bedraagt 58m2 inclusief een garage.
- De oppervlakte van de garage bedraagt 18m2

Dit houd volgens onze berekening in dat haar aanbouw eigenlijk maar +/-12 m2 zou mogen worden, wat resulteert in één meter minder aanbouw.

Echter zit er volgens gemeente een verkeersbestemming op haar garage en hoeft deze dus niet mee gerekend te worden met het bebouwde gebied van het achtererf.

In onze ogen klinkt dit vreemd, gezien het haar garage is, welke op haar perceel staat.

Heeft de gemeente gelijk en mag onze buurvrouw deze aanbouw doorzetten?

Als er een verkeersbestemming als functie rust op die grond mag ze er geen bijgebouw opzetten. Kijkt u maar in het bestemmingsplan wat er wel of niet mag bij "verkeer"

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Bedankt voor uw antwoord.

De garage staat op haar erf en heeft verkeersbestemming, echter heeft de rest van het erf woonbestemming. Houd dit in dat de garage dan meegerekend word in het aantal m2 wat bebouwd mag worden?

Sorry voor de extra vraag, maar ik wil wat duidelijkheid hebben voordat ik verdere(juridische) stappen onderneem.

Nogmaals hartelijk dank.


Ik denk toch dat het verstandig is om even goed te bestuderen het bestemmingsplan/ definities van de functies. Ook is er een verschil bij een aangebouwde of aparte garage. www.ruimtelijkeplannen.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag