Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een vraag m.b.t. kortdurend zorgverlof. Mijn man heeft een biceps pees ruptuur in zijn rechter arm ( is rechtshandig).
Hij werd hieraan gisteren geopereerd. Ik had in eerste instantie voor 2 dagen kortdurend zorgverlof aangevraagd, echter is dit verzoek afgewezen. Wat wij gisteren voor de operatie niet wisten, is dat mijn man vanaf zijn hand tot 10 cm onder zijn schouder in het gips zit en hierdoor dus vrijwel niets zelf kan, tevens hebben wij nog een 3 jarige dochter en ben ik zelf bijna 7 maanden zwanger. Ik heb contact gehad met HR, deze geven aan dat de beslissing door de leidinggevende is genomen en zij slechts hierin een advies geven.Officieel zou ik nu nog 4 diensten moeten werken tot aan mijn vakantie, welke wij ivm nabehandeling in het ziekenhuis moeten annuleren of verschuiven. Heb tevens contact gehad met mijn leidinggevende, met de vraag waarom het verzoek is afgewezen en dat ik toch ook graag voor de 4 diensten tot mijn officiƫle vakantie zorgverlof zou willen opnemen, aangezien de onvoorziene situatie met de gipsarm van mijn man. Zij gaat dit doorspelen naar de Manager van onze afdeling, welke uiteindelijk de beslissing neemt. Wat betreft het niet toekennen van het verlof, gaf ze aan dat mijn man niet genoeg hulpbehoevend is en nog genoeg dingen met 1 arm kan doen en dat de zorg voor onze 3 jarige dochter hierin geen rol speelt. Mijn vraag, mogen ze dit zomaar afwijzen en is mijn aanvraag geen gegronde reden? Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Op internet staat bij 'Informatie van de rijksoverheid' exact uitgelegd wanneer u recht heeft op kortdurend of langdurend zorgverlof. Ik verwijs u daarnaar.

Kortdurend zorgverlof -> daar heeft u recht op.

Langdurend zorgverlof -> waarschijnlijk niet,

Vakantie -> de werkgever hoeft maar 03 weken aaneengesloten toe te staan..

Voor nader advies verwijs ik u naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag