Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn buurman heeft eind jaren tachtig een grote schuur in de tuin laten zetten met bestemming schuur . Nu wil hij van de schuur ( wsl 9 x7 meter)een zelfstandige woning maken en ook nog verder uitbreiden. Zijn vrouw komt uit Brazilie en ze willen daar een kinderhuis opzetten en dit ( schuur) huisje aanhouden als ze in Nederland zijn.
Vlgs hem is er geen vergunning van de gemeente nodig , die hem naar kadaster heeft verwezen .
Bij kadaster hoeft hij alleen procedure woning splitsen te volgen geeft hij aan. wij zijn pas recent minimaal geïnformeerd terwijl allerlei bouwactiviteiten gaande zijn
Samen maken we gebruik van 1 gang tussen onze huizen , die ze als toegang gaan gebruiken. voor nieuwe huis . Hun eigen huis willen ze verkopen en die nieuwe eigenaar gaat dus ook gebruik gaat maken van de gang.

Vragen
- kan je zomaar een woning van een schuur maken en een nieuw nummer aanvragen ?
welke vergunningen zijn nodig ?

De schuur wordt groter gemaakt en dit beperkt uitzicht en lichtinval ( hinder )
Hij geeft aan dat erfafscheiding max 2.80 is en hij dus kan bouwen dot die hoogte . De afscheidingsmuur die we nu hebben is 2.00 meter hoog .
Hoe kunnen we dit stoppen ?

Nee dat kan echt niet.In het bestemmingsplan staat wat er uitdrukkelijk wel en niet mag. Dit gaat dan over een of twee huishoudens ( splitsing ) en het gaat over een functiewijziging. Het pan moet dat mogelijk maken,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag